Novým provozovatelem Nemocnice Bruntál je nyní Sdružené zdravotnické zařízení Krnov.

Pohotovost dospělí (Bruntál) 554 703 320

Pohotovost děti (Krnov) 554 690 423

Spojovatelka / recepce 554 700 111

Stravování

Kontakt

Vedoucí stravovacího provozu
Lumír Válek
T: 554 690 107
Objednávka závodní stravy
Yvetta Kocianová
T: 554 690 104
Objednávka pacientské stravy – Dietní sestry T: 554 690 108
M: 602 250 900
Bufet
T: 554 690 698

 

 

Provozní doba

Vyřizování stravovacích karet + kreditů: 
Úterý + pátek 10.30 – 12.00 h

Bufet: 
Pondělí – pátek 6.45 – 14.00 h

 

Charakteristika

  • Stravovací provoz krnovské nemocnice se nachází v budově J.
  • Příprava stravy pro pacienty, zaměstnance, cizí strávníky včetně odloučených pracovišť OOP a LDN Město Albrechtice, OOP Dvorce a SN Opava. Kapacita – 1300 porcí.
  • Stravu pro pacienty ordinuje lékař na základě zjištěné choroby, podle platného dietního systému (např. dieta bezlepková, diabetická, redukční aj.).
  • Na přípravu jídel dohlíží nutriční terapeutky, které sestavují jídelníčky.
  • Strava je distribuována tabletovým systémem – každý pacient dostane podnos s připraveným pokrmem.
  • Provozuje bufet – umístěn v budově J, možnost objednat větší množství chlebíčků, zákusků, obložené mísy atp. (nutno objednat den předem do 10.00).

 

Tabletový systém

  • Výdejní systém tvoří pohyblivý pás, tabletový systém a transportní vozíky
  • Na začátku výdeje stojí odpovědný kuchař, který položí na pás tác a označí ho kartičkou s příslušnou dietou.
  • Další zaměstnanci postupně na tác přidávají horké nahřívací podložky (v případě teplé stravy), talíře, příslušnou stravu pro danou dietu dle kritických bodů HACCP.
  • Následuje kontrola nutriční terapeutkou, zda připravená strava odpovídá příslušné dietě a pokynům lékaře.
  • Jídlo je přikryto horkými nahřívacími víky pro udržení teploty.
  • Podnosy jsou umístěny do transportní skříně pro příslušné oddělení nemocnice. Naplněné skříně se ihned přepravují koridorem na místo určení, kde jsou jednotlivé podnosy rozděleny podle dietního předpisu.
  • Po jídle se opět vše naskládá do transportních skříní, které se odvezou zpět do stravovacího provozu k umytí, vyčištění a přípravě na další výdej.