Kontakt
Vedoucí stravovacího provozu Lumír Válek
|
T: 554 690 107 |
Objednávka závodní stravy Yvetta Kocianová
|
T: 554 690 104 |
Objednávka pacientské stravy – Dietní sestry |
T: 554 690 108 M: 602 250 900 |
Bufet
|
T: 554 690 698 |
Provozní doba
Vyřizování stravovacích karet + kreditů:
Úterý + pátek 10.30 – 12.00 h
Bufet:
Pondělí – pátek 6.45 – 14.00 h
Charakteristika
- Stravovací provoz krnovské nemocnice se nachází v budově J.
- Příprava stravy pro pacienty, zaměstnance, cizí strávníky včetně odloučených pracovišť OOP a LDN Město Albrechtice, OOP Dvorce a SN Opava. Kapacita – 1300 porcí.
- Stravu pro pacienty ordinuje lékař na základě zjištěné choroby, podle platného dietního systému (např. dieta bezlepková, diabetická, redukční aj.).
- Na přípravu jídel dohlíží nutriční terapeutky, které sestavují jídelníčky.
- Strava je distribuována tabletovým systémem – každý pacient dostane podnos s připraveným pokrmem.
- Provozuje bufet – umístěn v budově J, možnost objednat větší množství chlebíčků, zákusků, obložené mísy atp. (nutno objednat den předem do 10.00).
Tabletový systém
- Výdejní systém tvoří pohyblivý pás, tabletový systém a transportní vozíky
- Na začátku výdeje stojí odpovědný kuchař, který položí na pás tác a označí ho kartičkou s příslušnou dietou.
- Další zaměstnanci postupně na tác přidávají horké nahřívací podložky (v případě teplé stravy), talíře, příslušnou stravu pro danou dietu dle kritických bodů HACCP.
- Následuje kontrola nutriční terapeutkou, zda připravená strava odpovídá příslušné dietě a pokynům lékaře.
- Jídlo je přikryto horkými nahřívacími víky pro udržení teploty.
- Podnosy jsou umístěny do transportní skříně pro příslušné oddělení nemocnice. Naplněné skříně se ihned přepravují koridorem na místo určení, kde jsou jednotlivé podnosy rozděleny podle dietního předpisu.
- Po jídle se opět vše naskládá do transportních skříní, které se odvezou zpět do stravovacího provozu k umytí, vyčištění a přípravě na další výdej.